REFERENTIES JONGEREN

Mariaan: Elke keer als ik proefwerken of examens moest maken raakte ik in paniek en wist ik niks meer. Ik had echt goed geleerd, maar op het moment dat ik het moest laten zien blokkeerde ik en haalde ik een onvoldoende.

Door de training bij PuberTalent heb ik geleerd dat ik te streng was voor mezelf waardoor ik de lat heel hoog legde en daardoor faalde. Ik heb nu meer rust met het leren en maken van proefwerken en examens en haal hierdoor hogere cijfers.

Tim: Mijn moeder is overleden toen ik 16 jaar was. Ik heb mijn VMBO afgerond, maar daarna niet meer naar school gegaan. Het lukte mij gewoon niet. Ik heb verschillende opleidingen gedaan, maar niets vond ik leuk. Hierdoor raakte ik steeds minder gemotiveerd. Uiteindelijk kwam ik bijna de deur niet meer uit, want ik wist toch niet wat ik moest doen. Samen met PuberTalent heb ik ontdekt waarom het naar school gaan niet lukte en wat ik kan doen om het vol te houden. Ik weet welke opleiding ik wil volgen en ik heb me ook ingeschreven. Ik vond de training lastig, omdat ze soms best streng zijn, maar ik had het nodig. Ook heb ik geleerd hoe belangrijk vrienden zijn, want die had ik eigenlijk niet. Ik ben gaan sporten en daardoor meer mensen leren kennen.

Martijn: Voor de training die ik heb gehad was ik altijd heel erg boos. Daardoor ben ik ook in de problemen gekomen. Ik dacht dat het altijd door anderen kwam. Met de hulp van PuberTalent heb ik ingezien dat ik zelf een groot aandeel heb gehad in de problemen die ik heb gehad. Ik heb door de training Tools4U geleerd hoe mijn boosheid zich opbouwt en wat ik kan doen om ervoor te zorgen dat die boosheid niet opbouwt, maar dat ik rustiger word, waardoor ik niet in de problemen kom.

Achmed: Ik vind het heel lastig om met mijn ouders te praten. Ik had veel ruzie met mijn ouders. Door de training heb ik samen met mijn ouders geleerd om meer met elkaar te praten en vooral ook dat ik meer moet zeggen tegen ze, zodat ze weten wat ik denk. Nu heb ik bijna geen ruzie meer. Behalve als ik geen geld krijg, word ik nog boos.