ONS TEAM

Mijn naam is Sabine Koenders. In 1998 ben ik begonnen als stagiaire in de jeugdhulpverlening. Ik heb verschillende functies bekleed. Binnen deze functies heb ik met veel ouders/verzorgers, jongeren en professionals samengewerkt. Mijn voornaamste taak was het begeleiden, ondersteunen en behandelen van jongeren met diverse problemen. Problemen als agressief gedrag, ADHD, liegen, stelen, depressief gedrag, loverboyproblematiek zijn enkele voorbeelden. Jongeren die midden in de puberteit zaten op het moment dat zij als opstandige of sombere puber uit huis geplaatst werden, is een crisis voor zowel de jongere als zijn/haar ouders.

Ik gaf ouders/verzorgers en professionals advies en voorlichting over bijvoorbeeld de puberteit, seksualiteit, agressie en bood ondersteuning en begeleiding bij verschillende problemen waar zij en hun puber mee te maken hadden. Ik heb binnen verschillende organisaties gewerkt om mijn ervaring te vergroten en verstevigen. Hier vindt u mijn CV waarin beschreven staat wat mijn werkervaring is en welke opleidingen ik heb gevolgd.

Mijn benadering:

Ik ben open en direct in de communicatie. In mijn contact met de ander ben ik energiek en vastberaden. Ik kan goed luisteren, ben praktisch ingesteld en oplossingsgericht. Ik vind het belangrijk dat er in het contact met de ander sprake is van gelijkwaardigheid en respect. Ik leg de nadruk op de positieve kanten van elk mens, maar ik ben ook open en eerlijk over de dingen die er minder goed gaan en beter kunnen.

Sabine-2-staand

Graag wil ik me aan je voorstellen!

Mijn naam is Sara Arends, ik ben 32 jaar oud en heb veel plezier in het werken met jongeren. Deze passie heb ik ontdekt toen ik voor mijn studie stage heb gelopen in de jeugdhulpverlening. Daarna ben ik bij deze doelgroep gebleven. Bijna 9 jaar heb ik gewerkt op een behandelgroep voor jongeren in de leeftijd van 16 tot 19 jaar. Jongeren uit verschillende gezinnen, met uiteenlopende problemen.

Jongeren zijn volop in ontwikkeling en daarom ook kwetsbaar. Ik heb met veel jongeren –en hun gezin- mee mogen lopen in hun zoektocht naar zelfstandigheid.

Sinds twee jaar geef ik trainingen op het gebied van cognitieve en sociale vaardigheden. Het doel is jongeren vaardigheden aan te leren zodat ze steviger in hun schoenen staan, zichzelf en anderen beter begrijpen, en werken aan een positieve toekomst!

003-2018

Mijn aanpak:

Wat mij kenmerkt is mijn enthousiasme voor jongeren. Ik straal rust uit en kan goed luisteren. Tegelijkertijd kan ik ook kritisch zijn en vragen stellen om juist op dát punt te komen waar het echt over gaat. Ik ben positief in gesteld en kijk graag naar mogelijkheden en oplossingen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat er altijd hoop is en perspectief.

Sarah Arends de Fijter

Mijn naam is Vanja Ivanišević. Geheel toevallig ben ik in het verleden als fanatieke basketballer voor het eerst in aanraking gekomen met het jongerenwerk. Ik merkte onmiddellijk dat het dezelfde vreugde en vuur bij me losmaakte als de sport. Na twee studies, Bachelor Management en Master Pedagogiek, heb ik mijn oude passie verruild voor een nieuwe, namelijk het trainen, coachen en begeleiden van jongeren en gezinnen.

Ik heb inmiddels uiteenlopende functies in verschillende disciplines van het vakgebied mogen uitoefenen en heb ervaring binnen een justitieel, jeugdzorg, jeugdzorg plus, jeugdhulpverlening- en vrijwillig kader.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een toegankelijke en betrokken benadering met de focus op een doelgerichte aanpak op maat.

2015-05-04 23 31 23

Vanja Ivanisevic