ouders aanbod

De manier waarop PuberTalent u kan helpen hangt af van de vragen of problemen die u heeft. Als u contact met ons opneemt, kijken we samen met u hoe we u kunnen helpen. Misschien kunnen we de eerste keer uw vraag of probleem al beantwoorden, wegnemen of een advies geven waardoor u verder kunt.

Sommige vragen of problemen hebben meer aandacht nodig. We gaan samen onderzoeken wat u nodig heeft. PuberTalent heeft verschillende manieren om u hierbij te helpen.

Psychosociale begeleiding: PuberTalent gaat samen met u aan de slag om de problemen die u ervaart op te pakken en op te lossen. Deze begeleiding is vooral bedoeld om de problemen te verminderen of weg te nemen. U krijgt concrete en bruikbare oplossingen die echt passen bij u en uw gezin.

Gezinscoaching: U krijgt begeleiding in uw eigen woonomgeving van een vaste coach.  Samen met uw coach gaat u kijken op welke manier u weer in uw kracht als ouder en mens komt te staan.

Individuele therapie: Soms heeft u of uw puber alleen een luisterend oor nodig om alles weer scherp te kunnen zien en te kunnen aanpakken. PuberTalent geeft u o.a. praktische tips en oefeningen over opvoeding, ontwikkeling, gedragsproblemen.

Weerbaarheidtraining: Soms ontbreekt het u of uw gezin aan voldoende vertrouwen om problemen die op uw pad komen aan te pakken. Samen met uw gezin of individueel gaat u aan de slag met een trainer om de weerbaarheid te vergroten, waardoor u en uw gezin beter in staat zijn om problemen aan te pakken en op te lossen.

Cognitieve sociale vaardigheidstraining:  PuberTalent gaat samen met u aan de slag om praktische oplossingen te vinden die uw leven kunnen verrijken.

De ondersteuning of begeleiding en de mate waarin dit gebeurt, is afhankelijk wat u zelf wil. U bepaalt en blijft de regie houden!

 ” U bent als ouder de deskundige. U weet het beste wat u en uw gezin nodig heeft.”