even voorstellen

Mijn naam is Sabine Koenders. In 1998 ben ik begonnen in de jeugdhulpverlening. Ik heb verschillende functies bekleed. Binnen deze functies heb ik met veel ouders/verzorgers, jongeren en professionals samengewerkt. Mijn voornaamste taak was het begeleiden, ondersteunen en behandelen van jongeren met diverse problemen. Problemen als agressief gedrag, ADHD, liegen, stelen, depressief gedrag, loverboyproblematiek zijn enkele voorbeelden. Jongeren die midden in de puberteit zaten op het moment dat zij als opstandige of sombere puber uit huis geplaatst werden, is een crisis voor zowel de jongere als zijn/haar ouders.

Ik gaf ouders/verzorgers en professionals advies en voorlichting over bijvoorbeeld de puberteit, seksualiteit, agressie en bood ondersteuning en begeleiding bij verschillende problemen waar zij en hun puber mee te maken hadden. Ik heb binnen verschillende organisaties gewerkt om mijn ervaring te vergroten en verstevigen.

Mijn benadering:

Ik ben open en direct in de communicatie. In mijn contact met de ander ben ik energiek en vastberaden. Ik kan goed luisteren, ben praktisch ingesteld en oplossingsgericht. Ik vind het belangrijk dat er in het contact met de ander sprake is van gelijkwaardigheid en respect. Ik leg de nadruk op de positieve kanten van elk mens, maar ik ben ook open en eerlijk over de dingen die er minder goed gaan en beter kunnen.

Sabine-staand